Rännien ja sadevesikaivojen puhdistus

Teemme taloyhtiöiden rännien ja sadevesikaivojen puhditustyöt ammattitaidolla. 

Vesikourujen ja rännien puhdistus pitää rännit kunnossa

Rännien puhdistus on suositeltavaa tehdä vähintään keväällä ja syksyllä. Pahimmillaan tukkeutunut ränni saattaa aiheuttaa mittavankin vesivahingon, jos esimerkiksi rakennuksen ulkoverhous tai rakenteet pääsevät kastumaan. Puhdistamattomat rännit myös ruostuvat ja vaurioituvat herkemmin. Mikäli rakennuksen rännit ovat vaurioituneet, ne kannattaa vaihtaa uusiin. Meiltä saat myös rännien uusimisen ja vaurioituneiden kattotiilten vaihdon. 

Korkeissa paikoissa käytämme apuna nostolava-autoa sekä suojavälineitä. Nostolava-automme ulottuvuus on 32 m ja sivusuunnassa 25 m. Puhdistamme vesikourut käsityönä, siististi roskapusseihin, jolloin piha säilyy siistinä ja rännit tulevat asianmukaisesti puhdistetuksi. Halutessasi puhdistamme myös vesikourujen ja rännien ulkopinnat.

Tarvittaessa huuhtelemme rännit vedellä. Samalla voidaan havaita mahdolliset vuodot vesikouruissa, ränneissä ja syöksyputkissa. Huuhtelu paljastaa myös mahdolliset virheet kaadoissa. Virheellinen kaato saattaa altistaa rakennuksen vesivahingolle.

Sadevesikaivon tyhjennys kannattaa tehdä kerran vuodessa 

Sadevesikaivo tulisi tyhjentää vähintään kerran vuodessa. Hyvä ajankohta sadevesikaivon tyhjentämiselle on keväällä, kun hiekoitushiekka on harjattu pois pihalta tai syksyllä, ennen syyssateiden alkamista. Talven jäljiltä maahan jää usein paljon hiekoitushiekkaa ja sepeliä, joka kulkeutuu helposti sadevesikaivoon, aiheuttaen tukoksia. Sadevesikaivon tyhjennys on suositeltavaa suorittaa myös, jos kiinteistössä on tehty esimerkiksi maanrakennustöitä tai suurempi remontti, jonka vuoksi sadevesikaivoon on saattanut kertyä normaalia enemmän likaa, pölyä tai rakennusjätettä. Säännöllinen sadevesikaivon tyhjennys pitää kaivon puhtaana, eikä tukoksia pääse niin helposti syntymään. Sadevesikaivon tyhjennyksen yhteydessä  tarkistamme silmämääräisesti myös kaivon kunnon. 

Ota yhteyttä